Kansainvälisiä tähtijuoksijoita vauhdittava Zan Rudolf juoksutti edustusjoukkueen pelaajia
EdustusJulkaistu: 03.10.2024 12.26

Kansainvälisiä tähtijuoksijoita vauhdittava Zan Rudolf juoksutti edustusjoukkueen pelaajia

Miesten edustusjoukkueen harjoituksissa päästiin nauttimaan kansainvälisestä huippuosaamisesta, kun slovenialainen kestävyysjuoksija Zan Rudolf vieraili joukkueen harjoituksissa juoksuvalmentajana. Zan on antanut maistiaisia osaamisestaan myös P2012 -joukkueen treeneissä, yhdessä jaoston valmennusvastaavan Niko Vänttisen kanssa. Harjoituksissa keskityttiin kestävyyteen ja Zan suoritti laktaattitestejä pelaajille. Juoksuharjoitus antoi tärkeää tietoa pelaajien ominaisuuksista.

Zan on tällä hetkellä yksi arvostetuimmista jänisjuoksijoista. Hän on urallaan vauhdittanut useita maailman huippujuoksijoita, kuten norjalaista Jakob Ingebritseniä Monacon Timanttiliigassa. Zan on tähdännyt kilpailijana 800 metrille, jossa hän on juossut maansa ennätyksen.

"Zan on mahtava persoona, jolla on paljon tietotaitoa juoksutekniikasta ja kestävyydestä. Jo ensimmäisissä juoksuharjoituksissa hän neuvoi ja antoi vinkkejä, miten pystymme harjoittelemaan tehokkaammin jalkapallolle ominaisella tavalla. Hänen panoksellaan pystymme käyttämään samoja harjoitusmetodeja, kuin maailman huippujuoksijat.", kertoo maalivahtivalmentaja Leo Hätönen.

Zan on pelannut myös jalkapalloa urallaan ja sen takia hänelle on luontevaa kehittää jalkapalloilijoiden juoksutekniikkaa ja kestävyyttä.

"Käymme keskustelua Zanin kanssa, miten voimme hyödyntää hänen osaamistaan ja intohimoa niin joukkueena, kuin koko jaostona. Olen varma, että häntä tullaan näkemään joukkueen harjoituksissa talvikauden aikana. Joukkueena haluamme olla täydessä iskussa keväällä, kun kilpailukausi alkaa. Tässä mielessä Zanin osaaminen on meille erittäin arvokasta.", Leo lisää.



Jalkapalloon liittyvät asiat: Mäntsälän Urheilijat Jalkapallojaosto

info.jalkapallo@mantsalanurheilijat.fi

Mäntsälän Urheilijat Ry:n toimisto:

tiistaisin klo 14-19

torstaisin klo 15-20
Keskuskatu 14 L 2, 04600 Mäntsälä

toimisto@mantsalanurheilijat.fi

040 3592219 (toimiston aukioloaikoina)

Mäntsälän Urheilijat ry (mantsalanurheilijat.fi)