Mäntsälässä pelataan edustusjalkapalloa vihreässä peliasussa mahdollisesti jo kaudella 2025
Mäntsälän Urheilijat ryJulkaistu: 17.06.2024 09.00

Mäntsälässä pelataan edustusjalkapalloa vihreässä peliasussa mahdollisesti jo kaudella 2025

Jälleenrakennus on käynnissä:
Mäntsälässä pelataan edustusjalkapalloa vihreässä peliasussa mahdollisesti jo kaudella 2025

Mäntsälän Urheilijoiden jalkapallojaosto on päättänyt perustaa miesten jalkapallon edustusjoukkueen ja hakee uusia pelaajia. Edustusjoukkueen tavoitteena on pelata Palloliiton miesten Kutosessa jo kaudella 2025.

Toiveita miesten edustusjoukkueesta on kuulunut kentän laidalta jo pitkään, niin toimihenkilöiden kuin pelaajien ja heidän vanhempiensa suusta. Seuran ja jaoston sisällä on kova tahtotila kehittää mäntsäläläistä jalkapalloa ja mahdollistaa junioripelaajille elämän mittainen jalkapalloharrastus.

Aikaisemmin keväällä järjestetyssä valmennustapaamisessa keskustelimme joukkueidemme valmentajien kesken siitä, minkälainen jalkapallojaosto haluamme olla. Keskusteluissa tuli vahvasti esiin, että haluamme mahdollistaa pelaajillemme jalkapallon pelaamisen lähellä kotia lapsuusvaiheesta aikuisvaiheeseen”, UEFA C -valmentajalisenssin omaava jalkapallojaoston valmennusvastaava Niko Vänttinen kertoo.

Vastaanotto miesten edustusjoukkueelle on ollut erinomainen ja joukkueen pelaajarungon rakentaminen on aloitettu kevään aikana.

Kiinnostus edustusjoukkuetta kohtaan on jopa hieman yllättänyt meidät. Pelaajarungossamme paikallisuus on hyvin edustettuna, mutta olemme saaneet pelaajia myös lähialueilta. Vaikka pelaajarunko koostuu tällä hetkellä hieman vanhemmista pelaajista, aikaisempaa pelikokemusta löytyy alasarjatasoilta sekä jopa 3.-divisioonasta että Futsal-liigasta", Vänttinen jatkaa.

Kokemuksesta tiedämme, että alasarjatasot jalkapallossa ovat erittäin fyysisiä sarjoja. Olemme kuunnelleet pelaajiemme toiveita ja haluamme kerätä mahdollisimman laajan pelaajaringin. Haluamme, että jokainen voi suoriutua omilla vahvuuksillaan ja saa tarvitsemansa levon ottelun aikana”, edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Leo Hätönen lisää.

Edustusjoukkueelle on tarkoitus löytää päävalmentaja ja toimihenkilöt jaoston sisältä.

Mäntsälän Urheilijoiden jalkapallojaostolla on alueella poikkeuksellisen paljon koulutettuja valmentajia pelaajamäärään verrattuna. Uskon, että pystymme tarjoamaan laadukasta valmennusta myös edustusjoukkueessa ja toimimaan ponnahduslautana nuorille pelaajillemme. Esimerkkinä mainittakoon maalivahtivalmennus, josta vastaa Leo Hätönen. Leo on tällä hetkellä suorittamassa UEFA GK B -valmentajalisenssiä. On äärimmäisen harvinaista, että alasarjatasolla joukkue voi tarjota erikoistunutta maalivahtivalmennusta”, Niko Vänttinen toteaa.

Haluamme, että edustusjoukkueesta voidaan puhua seurassa meidän joukkueena. Jaostossamme on paljon lajitaitoa ja muuta osaamista, jota toivomme pystyvämme hyödyntämään myös edustusjoukkueessa. Joukkueita ei rakenneta yksin vaan yhdessä”, jalkapallojaoston puheenjohtaja Silvia Niinikoski-Mikkola painottaa.

Edustusjoukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa toimintansa. Tällä tavoin Mäntsälän Urheilijoiden jalkapallojaosto on askeleen lähempänä tavoitetta elämän mittaisesta jalkapalloharrastuksesta.

Edustusjoukkueen pelaajarungon rakentaminen on vielä käynnissä. Mikäli haluat liittyä miesten edustusjoukkueeseen ja olla mukana rakentamassa junioripelaajillemme mahdollisuutta elämän mittaiseen jalkapalloharrastukseen ilmoittaudu tästä.

Lisätietoja antavat

Valmennusvastaava
+358405851959
Niko Vänttinen
valmennus.jalkapallo@mantsalanurheilijat.fi

Maalivahtivalmentaja
Leo Hätönen
+358505563953
markkinointi.jalkapallo@mantsalanurheilijat.fi