Pallot tottelivat käskyttäjiään Riihenmäen tekonurmella
EdustusJulkaistu: 22.08.2024 08.00

Pallot tottelivat käskyttäjiään Riihenmäen tekonurmella

Pallot tottelivat käskyttäjiään Riihenmäen tekonurmella

Mäntsälän Urheilijoiden miesten edustusjoukkue kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa yhteen Riihenmäen tekonurmella. Kentälle saapui lähes kaikki joukkueen tämänhetkisstä 26 pelaajasta. Tehokkaan tutustumisen jälkeen oli aika ryhtyä hommiin ja selvittää, miten pallot tottelivat pelaajia.

“Oli hieno huomata kuinka motivoituneina, innostuneina ja valmiina treenaamaan pelaajat saapuivat ensimmäisiin harjoituksiin. Pelaajarungon rakentaminen on onnistunut hienosti. Joukkueesta löytyy paljon taitoa, nopeutta ja kokemusta. On mahtavaa, että olemme saaneet myös seuran omia nuoria pelaajia mukaan miesten joukkueeseen.”, kertoo maalivahtivalmentaja Leo Hätönen.

Harjoitukset aloitettiin harjoitteilla, joilla saatiin tuntumaa kenttään ja palloon sekä vahvistettiin yhtä jalkapallon tärkeintä taitoa, havainnointia. Kuten ensimmäisissä harjoituksissa kuuluu, tämän jälkeen siirryttiin ottamaan miehestä mittaa normaalin pelin merkeissä. Pelaajille oli etukäteen jaettu tieto joukkueen pelitavasta, jonka päälle toimintaa aloitetaan rakentamaan. Pelitapa näkyi ja kuului kentän tapahtumissa.

Pelissä nähtiin huikeita sprinttejä, laukauksia yläkulmiin, kommunikointia ja ennen kaikkea yhteishenkeä.

“Jo ensimmäisessä harjoitteessa tuntui siltä, että joukkue olisi ollut yhdessä pidempään. Pelaajat heittäytyivät ja antoivat kaikkensa kentälle. Intensiteetti ja pelaajien oma vaatimustaso oli alusta asti korkealla. Harjoitukset kruunasi se, että MU:n omia junioripelaajia, nykyisiä ja entisiä toimihenkilöitä sekä ohikulkijoita jäi seuraamaan miesten suorituksia.”, sanoo valmennusvastaava Niko Vänttinen.

“Pakko myöntää, että pallot tottelivat pelaajia hyvin, vaikka paljon harjoittelua ja hikeä on vielä edessä.”, lisää Leo Hätönen

Joukkueen harjoituskausi on vasta alussa. Harjoituksissa tullaan syventymään joukkueen pelitapaan ja taktiseen osaamiseen unohtamatta tekniikkaa. Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa maanantaina ja keskiviikkona.

Pelaajarinkiin mahtuu vielä uusia pelaajia. Pelaajaksi voi ilmoittautua painamalla tästä

Kuvassa: Mäntsälän Urheilijoiden miesten edustusjoukkueen pelaajia



Jalkapalloon liittyvät asiat: Mäntsälän Urheilijat Jalkapallojaosto

info.jalkapallo@mantsalanurheilijat.fi

Mäntsälän Urheilijat Ry:n toimisto:

tiistaisin klo 14-19

torstaisin klo 15-20
Keskuskatu 14 L 2, 04600 Mäntsälä

toimisto@mantsalanurheilijat.fi

040 3592219 (toimiston aukioloaikoina)

Mäntsälän Urheilijat ry (mantsalanurheilijat.fi)